Det här är vi


Vi heter Christer och Ulrika Nilsson är av årsmodell 1969 och 1974. Bor i den lilla byn Korssjön i mitten av världen (Robertsfors Kommun); Västerbotten. Två utflugna barn, en pojke och en flicka. Vi har båda vuxit upp med djur av alla slag och hundar i synnerhet. Men hästar och katter saknas det aldrig, medans hönor och ett och annat köttdjur gästspelar då och då!


Christer jobbar som virkesköpare åt Holmen (tidigare Martinsons Såg) hans hundintresse har ganska naturligt varit jakthundar. Finn stövare har han aldrig varit utan medans älghundarna är av mer varierande ras. Jämte, Gråhund, Karelare och senast Hälleforsare.


Ulrika jobbar på Martinsons såg inne på industrin och tillverkar limträ. Hon jobbar skift vilket lämnar en del av dagen ledig för diverse djur aktiviteter.  Lydnad och spår med hunden samt dressyr och maratonkörning med hästarna.


Ulrika har med några års avbrott för det mesta haft Schäfrar. Ett bra sällskap på hästturer och i ett övrigt aktivt liv.


Tillsammans blir det utflykter i naturen både till fots, skidor och skoter när vi inte ägnar tid åt att sköta om gården vill säga. Hundarna sköter vi om tillsammans även om det är lite uppdelat efter intresse. Ulrika som sagt med Schäfer och Christer med Finsk stövare. 


Stövarna började vi med egen uppföddning-97 då vi parade vår hanhund Långmyrlidens Soltan och tog en parnings valp, Mullbergets Saga ur den kullen. Med hennes första kull började även vår kennelverksamhet. 29 valpar så här långt.

Efter ett uppehåll på en par år så

”debuterar” Ulrika förhoppningsvis under våren/sommaren med sin första Schäferkull!


Spännande med utveckling även om Christer hävdar att jaktintresset verkar sisådär men att energin och följsamhet är desto bättre!

Vi hörs och ses! 

 

Christer och Ulrika

 

KONTAKTA OSS